مقالات

حسابداری چیست؟

حسابداری چیست؟ با گسترش کسب‌وکارهای مختلف و پیچیده‌تر شدن اصول مدیریت مالی و همچنین قوانین مالیاتی، تصمیم‌گیری برای آینده مالی یک شرکت به‌تنهایی توسط مدیر آن کسب‌وکار امکان‌پذیر نیست بلکه برای این کار به مشورت چندین حسابدار و مدیر مالی با تجربه نیاز دارد.

نیاز روز‌افزون کسب‌وکارهای مختلف به افرادی که در تجزیه ‌و تحلیل امور مالی تسلط دارند در کنار نرم افزار حسابداری باعث شده تا مشاغلی مانند حسابداری نقش پررنگی پیدا کنند و افراد زیادی به‌دنبال یادگیری مهارت‌های لازم برای این حرفه باشند.

از آن‌جایی که نیاز به افراد متخصص در حسابداری روز به ‌روز در حال افزایش است تصمیم گرفتیم در این مقاله هرآنچه نیاز است درباره حسابداری بدانید را به شما بگوییم تا بتوانید اگر به این شغل علاقه دارید بتوانید با دید بازتری آن را انتخاب کنید.

حسابداری چیست؟

در کتاب‌ها و سیستم‌های دانشگاهی تعاریف مختلفی از حسابداری آورده شده است اما اگر بخواهیم یک تعریف جامع از این حرفه را ارائه دهیم باید بگوییم حسابداری سیستمی است که در آن فرایند‌هایی مانند جمع‌آوری اطلاعات، طبقه‌بندی داده‌ها، ثبت و تهیه گزارشات مربوط به‌ آن‌ها انجام می‌شود تا مدیران و تصمیم‌گیرندگان نهایی بتوانند به‌راحتی از این داده‌ها استفاده کنند.

یادگیری حسابداری به‌ دو روش تجربی و تئوری انجام می‌شود که در ادامه هر دو روش ره بررسی خواهیم کرد.

در روش تجربی افرادی که علاقه‌‌مند به یادگیری این حرفه هستند می‌توانند با مراجعه به موسسات مختلف اطلاعات لازم را درجهت نحوه کار بدست بیاورند و با فعالیت در شرکت‌های مختلف تجربه کسب کنند.

راه دیگر یادگیری حسابداری روش تئوری است؛ رشته حسابداری یکی از رشته‌های شناور در سه رشته علوم تجربی، ریاضی و علوم انسانی است و ریاضی مهم‌ترین درس آن است پس هر فردی که به ریاضیات علاقه داشته باشد می‌تواند از این سه رشته وارد حسابداری شود و مدرک دانشگاهی آن را کسب کند.

یادگیری حسابداری به‌صورت تجربی یا با تحصیلات دانشگاهی در بازار کار کمی تفاوت دارد زیرا برخی از اصول حسابداری فقط در دانشگاه تدریس می‌شود برای مثال فردی که حسابداری را به‌صورت تجربی یاد گرفته نمی‌تواند بین دارایی کوتاه‌مدت و بلندمدت یک شرکت تفاوت قائل شود یا نمی‌داند چگونه استاد مربوط به معاملات ارزی را ثبت کند.

این تفاوت‌ها باعث می‌شود تا موقعیت برای پیشرف شغلی حسابداران با مدرک دانشگاهی بیش‌تر فراهم باشد و افرادی که به‌صورت تجربی این حرفه را آموخته‌اند به‌عنوان حسابرس فعالیت کنند نه حسابدار.

از طرفی دیگر افرادی که فارق‌التحصیل رشته حسابداری هستند با کسب تجربه و ارتقاء مدارک دانشگاهی خود می‌توانند به‌عنوان مدیر مالی شرکت فعالیت کنند و به مدیران و سهام‌داران آن سازمان در جهت  بهبود آینده مالی مشاوره بدهد.

حسابداری چیست؟ به‌طور کلی شغل حسابداری به دو بخش تقسیم می‌شود؛ حسابداری داخلی و حسابداری مستقل که در ادامه به توضیح این دو مورد می‌پردازیم.

در حسابداری داخلی، حسابراسان شرکت موظف‌ هستند داده‌های مربوط به شرکت را جمع‌آوری کنند و پس از تحلیل و طبقه‌بندی آن‌ها گزارشات مربوطه را به‌صورت ماهانه و سالانه به مدیر شرکت و یا سازمان‌های دیگر ارائه دهد.

در این بخش حسابداران فرایند مالی داخلی شرکت را بررسی می‌کنند و رابط بین هیأت مدیره و بخش‌های دیگر شرکت‌اند.

شاخه دیگر حسابدای، حسابداری مستقل است که در آن سازمان‌های مختلف برای کاهش هزینه مربوط به حسابداری امور مالی خود را به شرکت‎های حسابرسی برون‌سپاری می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× یک = 3